DRAMSKA SKUPINA


Skupina mladih z invalidnostjo pod vodstvom Maje Martine Merljak, že od leta 2006 tvori dramsko skupino. V juniju 2008 smo se v sodelovanju z Društvom študentov invalidov Slovenije ter z mnogimi priznanimi umetniki prvič predstavila širši javnosti z multimedijskim projektom Vse kar ste želeli vedeti o nas, pa niste nikoli vprašali. Istega leta smo kot spremljevalni program nastopili na 43. Borštnikovem srečanju. Predstava je imela 10 ponovitev po vsej Sloveniji, pri zadnji ponovitvi pa smo razprodali Linhartovo dvorano Cankarjevega doma. Največja vrednost in največji pomen predstave je v tem, da širi gledalčevo obzorje v kontekstu dojemanja družbe, senzibilizira javnost in destigmatizira pojem drugačnosti.

 
dramska_skupina_007
dramska_skupina_008
dramska_skupina_005
dramska_skupina_006
dramska_skupina_003
dramska_skupina_004
dramska_skupina_001
dramska_skupina_002
 Pri ustvarjanju multimedijskega projekta smo sodelovali s številnimi priznanimi strokovnjaki kot so Boris Cavazza, Jernej Kuntner, Branko Đurić, Marko Mandić in mnogi drugi.

Poleg igralskega znanja pa se je celotna skupina urila tudi v organizacijskih sposobnostih, saj je vsak izmed nas prevzel del organiziranja predstave.

Branko Djurič Djuro o projektu: »Projekt je odličen, ker na zelo duhovit način kaže nekatere detajle iz življenja, na katerega nismo pozorni. Nekatere probleme tako vidimo iz popolnoma druge perspektive in, kar je najbolj pomembno, pomaga nam približati in demistificirati številne zablode o življenju ljudi na vozičku.«

Selektorica Borštnika, ga. Barbara Orel je svojo odločitev pospremila z besedami naklonjenosti:»Ta predstava je gledališki biser. Prevzela me je z lahkotnostjo, s katero razveljavlja stereotipne predstave o nemoči invalidov, humorjem in dostojanstvom, s katerim odslavlja pomilovalni pogled na njihove težave, predvsem pa z velikim odmerkom srčnosti in ljubezni, ki jo vseskozi prežema.« (nastop na 43. Borštnikovem)